RSS Feed

„7th July” Cake

Posted on

…după cum vă spuneam într-o postare anterioară, noi încă sărbătorim 7 Iulie chiar dacă au trecut 22 de ani…

Am făcut un tort simplu, cu nectarine. Pe cât de simplu a fost, pe atât de repede a dispărut, fiind deliciul serii, alături de iubirile mele şi de un pahar de şampanie.

 

…aşadar….

 

Ingrediente:

100 g unt

250 g zahăr

7 linguri cu făină

7 linguri cu zahăr

6 ouă

zahăr vanilat, coajă de lămâie

1 lingură cu pesmet

6 linguri cu apă

7-8 nectarine

frişcă

Mod de preparare:

Într-o cratiţă de 3 kg (sau în forma de tort cu pereţi nedetaşabili) se presară uniform zahărul tos şi untul tăiat felii.

Nectarinele, spălate bine şi uscate, se taie în două sau în patru, se scoate sâmburele iar bucăţile rezultate se asează cât mai uniform pe fundul vasului, peste unt şi zahăr. Încercaţi să lăsaţi cât mai puţin spaţiu între bucăţile de fruct.

Daţi cratiţa la cuptor şi o lăsaţi până când se topeşte zahărul, iar fructele s-au înmuiat puţin.

 

 

Între timp pregătiţi blatul astfel:

Gălbenuşurile se freacă bine cu 7 linguri cu zahăr, până fac spumă; se adaugă treptat 3 linguri de apă, amestecând bine după fiecare.

Se adaugă făina şi pesmetul şi se amestecă uşor. Apoi se pun cele frumos aromitoare (vanilie, coajă de lămâie).

Albuşurile se bat spumă tare, adăungând 3 linguri de apă, treptat.

Se încorporează spuma de albuşuri în crema de gălbenuşuri  amestecând uşor, de sus în jos.

Se scoate cratiţa din cuptor şi se lasă puţin să se răcorească. Apoi se toarnă compoziţia de blat peste fructe, încet, cu atenţie, astfel încât să pătrundă foarte bine blatul printre feliile de nectarine.

Se dă la cuptor şi se lasă cât timp este necesar, în funcţie de cuptorul fiecăruia.

Când este gata se lasă în forma în care s-a copt să se răcorească puţin, apoi se toarnă 1 pahar cu sirop din zahăr, apă şi coji de portocală.

După câteva minute, se pune platoul peste cratiţă şi se răstoarnă, lăsând forma de copt (cratiţa) pe platou.

Atenţie: Puteţi ridica cratiţa (forma de copt) abia după ce tortul s-a răcit complet. El va aluneca singur pe platou, păstrându-şi forma.

Dacă doriţi, puteţi orna tortul cu frişcă, iar nectarinele pot fi înlocuite cu mere curăţate şi scobite.

Poftă mare şi cui pentru ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: