RSS Feed

Chifteluţe din soia cu sos de roşii pe pat de spaghetti

Posted on

Ştiu că postul este pe sfârşite, dar mai aveţi timp să preparaţi şi să savuraţi această reţetă.

Chifteluţele se prepară foarte uşor:

200 g soia granule

80 g făină

1 lingură apă minerală

2 linguri ulei

praz (cam 10 cm)

50 g seminţe de susan

sare, piper şi alte condimente, după gust.

Înmuiaţi soia în apă clocotită în care aţi adăugat puţină sare şi un praf de piper. După ce s-a hidratat bine, o scurgeţi şi stoarceţi surplusul de apă.

Căliţi foarte uşor, într-o lingură de ulei, prazul tocat mărunt.

Puneţi soia într-un vas, adăugaţi făina, prazul călit, apa minerală şi 1 lingură de ulei. Asezonaţi după gust cu sare, piper şi condimente.

Lăsaţi amestecul 30 minute la rece. În acest timp tapetaţi o tavă cu hârtie de copt stropită cu ulei de măsline.

Scoateţi compoziţia de chiftele din frigider şi formaţi chifteluţe pe care le daţi prin susan.

Aşezaţi chiftele în tava de copt, cu distanţă de 2 cm între ele şi le stropiţi discret cu ulei de măsline.

Coaceţi chiftelele în cuptorul preîncălzit, 25-30 minute. Dacă sunt destul de mici (cam de mărimea unei perişoare de musafir…hi, hi), chiftele nu mai trebuie întoarse.

După ce s-au copt, le scoateţi şi le asezaţi pe prosop de hârtie.

Fierbeţi pastele după indicaţiile de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgeţi şi le clătiţi în apă rece. Le stropiţi cu puţin ulei de măsline şi le condimentaţi.

Pentru sosul de roşii eu procedez astfel:

Opăresc roşiile, le curăţ de pieliţă, le toc şi le pun la fiert în sucul lor propriu. După ce scade zeama bine, adaug sare, piper, busuioc tocat şi un praf de usturoi, un strop de ulei. Le las să mai dea un clocot şi gata sosul.

Aşez pe farfurie un pat de paste, câteva chifteluţe şi stropesc totul cu sos de roşii.

Pofta bună şi cui pentru ea!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: