RSS Feed

Tort „Elisabeta” (Mother Queen)

Posted on

Am făcut acest tort pentru mama mea – Elisabeta, la împlinirea frumoasei vârste de 79 de ani.

Să ne trăieşti sănătoasă şi la fel de vioaie.

Te iubim maxim, din toate inimile.

Crema Diplomat:

300g iaurt
250g zahăr
400g frişcă bătută (din smântână, Hulala, La Dorna, după posibilităţi)
3 plicuri gelatină
fructe (compot de ananas, compot de piersici, kiwi, coacăze, zmeură, sau altele, după aceleaşi posibilităţi)

Iaurtul şi zahărul se mixează câteva minute.
Mixăm şi frişca până se întăreşte (dacă o faceţi din smântână, o bateţi cu zahăr pudră şi adăugaţi eventual un întăritor… , pentru frişcă, desigur!)

Gelatina se hidratează cu sucul de ananas, piersici sau cu ce doriţi voi şi se încălzeşte pt a se topi mai bine.

Amestecăm frişca şi iaurtul, cu un tel sau cu o lingură de lemn. Peste acest amestec turnăm gelatina dizolvată.

Adăugăm şi fructele tăiate cubuleţe, amestecăm. Eu am lăsat un pic până a început gelatina să-şi facă treaba, şi abia apoi am pus fructele, pentru a se distribui uniform.

–––-

Pregătim forma de tort: o imbrăcăm în interior în folie alimentară, aşezăm pt ornament felii din fructe şi apoi turnăm încet compoziţia (crema diplomat) în forma.
Dăm la rece până a doua zi. Înainte de servire punem platoul deasupra formei în care s-a facut tortul şi răsturnăm tortul pe platou. Desprindem folia şi ornăm (dacă mai este necesar) cu frişcă şi cu fructe.

Aşa arăta tortul înainte de a fi ornat cu frişcă şi cu fructe:

–––––––––

Dacă vrem şi blat (nu este necesar şi nici obligatoriu) atunci facem blatul… rade îl aşezăm peste cremă, în formă şi dăm la frigider. La răsturnare blatul vine pe platou.

Să aveţi poftă şi cui pentru ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: